Tinker in de problemen, merkwaardige link met voetbaltrainer

Tinker in de problemen, merkwaardige link met voetbaltrainer

De Nederlandse luchthaventaxiservice Tinker lijkt flink in de problemen te zijn gekomen. Op haar website meldt het bedrijf volgens vakblad TravelPro dat het door een technische fout niet mogelijk is om een TinkerTransfer te boeken. Het bedrijf werkt veel samen met diverse bedrijven in de reissector en is actief op diverse airports in Europa.

Wie belt met het kantoor krijgt het bericht “Excuses voor het ongemak! Door de huidige omstandigheden kunnen we tot onze spijt geen taxiritten uitvoeren of aannemen. Indien u reeds een taxirit bij ons heeft geboekt verzoeken wij u uw vervoer van of naar de luchthaven op een andere manier te regelen. Wij betreuren de situatie enorm.” Een van de Tinker-medewerkers die TravelPro toch wist te bereiken, liet weten “niet veel van de situatie af te weten en af te wachten wat er zou gebeuren.”

Verschillende websites melden dat Tinker nog veel geld moet betalen aan zo’n 600 taxibedrijven waar het meer samen werkt. Er zou ook een onderzoek komen door een onafhankelijke commissie naar de bedrijfsvoering van Tinker, dat overigens (nog) niet failliet is verklaard. Er zouden nog betrokkenen zijn die het bedrijf proberen te redden.

Tinker werd op 28 november 2012 opgericht om reizen voor iedereen toegankelijk te maken. Het bedrijf begon in een kantoor van drie bij twee meter met een zelfgemaakte website. Het bedrijf meldt op haar website nog “marktleider in Nederland en België” te zijn en “bovendien hard op weg te zijn om de rest van de wereld te veroveren”. Sinds de oprichting was Tinker bezig met het creëren van een netwerk dat reizen efficiënt en betaalbaar maakt. “Inmiddels werken we met meer dan 50 collega’s samen om dit doel te bereiken en hebben al meer dan 1.000.000 reizigers gebruik gemaakt van onze service”, zo meldt de website aldus TravelPro.

Het onderzoek naar het wanbeleid bij Tinker richt zich mede op voetbaltrainer Henk ten Cate. Hij zou degene zijn die onlangs voor 1 miljoen euro in Tinker investeerde. Hij wordt tevens door een deel van de aandeelhouders persoonlijk aansprakelijk gesteld via een juridische procedure. De voetbaltrainer, die vorige week de baan van bondscoach van het Nederlands elftal misliep, ontkent de beschuldigingen en zegt zich juist misleid te voelen door Tinker. “Ik ben aandeelhouder voor 1 miljoen euro. Twee maanden geleden ben ik ingestapt voor 15 procent van de aandelen. Een week nadat ik aandeelhouder was geworden, bleek dat het bedrijf in slecht weer zit. Dat is het gevolg van mismanagement. Ik ben er onder valse voorwendselen binnengehaald,” vertelde hij de NOS.

Een deel van de aandeelhouders vermoedt juist dat Ten Cate het bedrijf met opzet failliet wil laten gaan, om daarna met de verkoop van de kennis van het bedrijf vele miljoenen op te strijken. Dat wordt door de voetbaltrainer ontkend. Hij heeft op zijn beurt een claim tegen de leiding van Tinker ingediend, omdat het bedrijf na zijn instappen een tekort van zo’n 2,5 miljoen euro bleek te hebben. Een deel van de aandeelhouders heeft advocaat Oscar Hammerstein in de arm genomen om Ten Cate persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de ontstane problemen.

  • Tinker zit behoorlijk in de (financiële) problemen. Wanbeleid?

Een reactie plaatsen

css.php