TomTom verdiept samenwerking met Baidu op CES in Las Vegas

TomTom verdiept samenwerking met Baidu op CES in Las Vegas

TomTom, de Nederlandse navigatiespecialist, kondigde afgelopen zomer aan dat het in de Chinese internetreus Baidu een nieuwe afnemer van de TomTom-routekaarten had gevonden. Op de CES, ‘s werelds grootste techbeurs in Las Vegas, maakte TomTom meer details bekend over de samenwerking.

TomToms hoge-definitie routekaarten worden geïntegreerd in Apollo, Baidu’s platform voor autonoom rijden. Ontwikkelaars krijgen via die weg toegang tot de data, de grondstof voor hun apps en oplossingen. Tot vorig jaar was China nog een witte vlek in de wereldwijde dekking van TomTom’s diensten.

Op de CES stelde TomTom ook AutoStream voor. Deze dienst zorgt ervoor dat automobilisten altijd de meest actuele kaart beschikbaar hebben, door die kaarten te streamen vanuit de cloud. De AutoStream-dienst wordt behalve met Baidu ook gelanceerd met Zenuity, de joint venture van de Zweedse autobouwer Volvo Cars en de Zweedse airbagproducent Autoliv.

Daarnaast demonstreerde TomTom ook de koppeling van zijn routekaarten met cameratechnologie en GPS-data van het ‘Drive Data Platform’ van Qualcomm. Die samenwerking wordt ook verder uitgebreid.

  • TomTom verdiept samenwerking met Baidu.

Een reactie plaatsen

css.php