Top-designer Olivier Strelli zorgt voor nieuwe look van het MIVB-personeel

Top-designer Olivier Strelli zorgt voor nieuwe look van het MIVB-personeel

Nieuwe snit, nieuwe kleuren, nieuwe stukken,… Het uniform van het MIVB-personeel krijgt een facelift. Een modernere look die het openbaar vervoer van vandaag en morgen belichaamt. De bestuurders en bestuursters, de veiligheidsmedewerkers, het verkoop- en onthaalpersoneel, de omkadering, de dispatchers,… Alles samen dragen 5.100 medewerk(st)ers de kleuren van de onderneming tijdens de uitvoering van hun functie.

Het huidige uniform werd getekend in 2006. Sindsdien evolueerde het openbaar vervoer, werd het moderner en comfortabeler. Een evolutie die nu ook terug te vinden is in het uniform, dat volledig opnieuw bekeken werd. Het is een moderner uniform dat het openbaar vervoer van vandaag en morgen belichaamt.

De keuze daarvoor viel op Belgisch ontwerper Olivier Strelli voor het tekenen van het nieuwe uniform. “Het image van onze medewerkers was onze voornaamste bekommernis. Blauw was bijna een evidentie omdat die kleur vele mensen bekoort en tijdloos is. We kozen voor een samengaan van drie soorten blauw: marineblauw/koningsblauw en MIVB-blauw voor een betere herkenbaarheid”, aldus designer Strelli.

Het nieuwe uniform biedt onder andere een nieuwe snit, nieuwe kleuren, nieuwe materialen en nieuwe stukken. Bijzondere aandacht ging naar de kwaliteit van de materialen, het draagcomfort, de vrouwelijkheid van het damesuniform, de identiteit en het comfort van de tenues. Tenslotte kreeg het hele uniform een nieuwe look zodat het personeel zich er goed in voelt.

De catalogus van het uniform telt een tiental verschillende elementen, die volgens soort in mannen- en vrouwenversie zijn uitgevoerd en in verschillende kleuren afhankelijk van de job. Elk uniformpakket bestaat uit verplichte basiselementen en tenues naar keuze.

Het kleurenpalet wordt gedomineerd door MIVB-tonen: blauw en rood. Grijs blijft de kleur voor de veiligheidsdienst. Daarbij komt wit voor het management en de ondersteunende functies. Alles samen werden vier kleuren bepaald per beroepscategorie. Elk beroep wordt onderscheiden door een hoofdkleur van het bovenstuk (hemden, polo’s, regenjas….).

De levering van de nieuwe tenues voor de medewerkers start op 25 maart. De reizigers krijgen de verandering te zien in mei. Vanaf dat ogenblik zal het MIVB-personeel zijn nieuwe uniform dragen op het net. De Franse onderneming Cepovett maakt het uniform. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het creëren en vervaardigen van beroepskleding. De leverancier beantwoordt aan de striktste milieu- en sociale criteria: kwaliteit van de materialen en  werkomstandigheden.

De MIVB geeft een tweede leven aan de oude uniformen door er isolatiemateriaal van te maken. Recy’Clothes-containers in de verschillende stelplaatsen zamelen de oude kledingstukken in om ze te kunnen recycleren.

  • De nieuwe uniformen van de MIVB – de oude worden opnieuw gebruikt als isolatiemateriaal.

Een reactie plaatsen

css.php