Toyota Nederland roept 8.758 hybrides terug

Toyota Nederland roept 8.758 hybrides terug

Toyota roept wereldwijd ruim een miljoen auto’s van de modellen Prius en C-HR terug vanwege een mogelijk probleem met de bedrading. Het gaat om auto’s die tussen mei 2015 en mei 2018 zijn gebouwd, meldt Automotive Management. In Nederland en België worden de Prius-modellen ook als taxi ingezet.

In Nederland worden er 7.483 Toyota’s C-HR (gebouwd tussen mei 2016 en mei 2018) en 1.275 Toyota’s Prius (gebouwd tussen maart 2015 en mei 2018) terug naar de werkplaats geroepen. Wereldwijd gaat het om 1,03 hybrides, waarvan ongeveer de helft in Japan verkocht. Toyota startte dit jaar tot nu toe acht recalls in Nederland.

Guido Roozekrans, pr-manager van importeur Louwman & Parqui, vertelt dat het gaat om mogelijke slijtage van een kabel in de motorruimte. “Bij een steekproef is gebleken dat tot nu toe minder dan 1 procent daadwerkelijk schade aan de kabel had. Alle auto’s die nu teruggeroepen worden krijgen sowieso een extra rubber om de kabel heen, om slijtage te voorkomen. En in alle auto’s die ook maar een spoor van slijtage aan die kabel vertonen, wordt de kabel vervangen.” Eigenaren van de betreffende auto’s worden door de importeur op de hoogte gesteld van de recall.

  • Ondermeer Toyota Prius-modellen van 2015 tot 2018 worden teruggeroepen.

Een reactie plaatsen

css.php