Transdev en Torc Robotics ontwikkelen autonome shuttles voor gratis vervoer tussen bus en trein

Transdev en Torc Robotics ontwikkelen autonome shuttles voor gratis vervoer tussen bus en trein

Een samenwerking tussen mobiliteitsbedrijf Transdev en technologiebedrijf Torc Robotics maakt het mogelijk om volledig autonome elektrische shuttles in te zetten als gratis verbinding tussen bestaande stations en vervoersknooppunten.

De shuttles, die plaats bieden aan maximaal 16 passagiers, gaan rijden in Parijs en Rouen. Een shuttledienst zal – ’s nachts en buiten de spitsuren –

via een speciale rijbaan reizigers vervoeren tussen station Massy en de campus Parijs-Saclay. Een ander shuttledienst gaat de aansluiting verzorgen tussen het Rouen bedrijvenpark en het nabijgelegen het tramstation. Deze shuttles gaan op de openbare weg rijden.

Transdev wil de autonome shuttles integreren in haar eigen openbaar vervoersaanbod. Transdev is in 20 landen actief, waaronder in Nederland met Connexxion en Hermes, en maakt dagelijks zo’n 11 miljoen reizen mogelijk. De specialiteit van Torc Robotics is de automatisering van zware machines en commerciële apparatuur. De laatste jaren is de aandacht verlegd naar consumentenproducten. Torc heeft zijn Asimov zelfrijdende autotechnologie geïntegreerd in Lexus RX en Chrysler Pacifica voertuigen.

De zelfrijdende autotechnologie van Torc wordt geïntegreerd in de autonome i-Cristal shuttle, eerder dit jaar onthuld door Transdev en de Franse fabrikant Lohr. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Asimov-software van Torc. De elektrische i-Cristal shuttles bereiken Level 4 autonomie, wat betekent dat deze voertuigen onder bepaalde omstandigheden of in geografische gebieden volledig autonoom kunnen rijden. De shuttles, die geen stuurwiel of pedalen hebben, kunnen 30 kilometer per uur rijden.

• Transdev en Torc Robotics ontwikkelen autonome shuttles voor gratis vervoer tussen bus en trein.

Een reactie plaatsen

css.php