Travis Kalanick, CEO Uber, stapt definitief op

Travis Kalanick, CEO Uber, stapt definitief op

Uiteindelijk werd de druk van de aandeelhouders onhoudbaar: Uber-topman en mede-oprichter Travis Kalanick stapt definitief op als CEO. Dat maakte Uber vandaag bekend. Volgens de New York Times zouden met name de grote aandeelhouders het niet langer zien zitten met Kalanick. Wel blijft de nu ex-CEO lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf.

Vorige week werd Kalanick al voor onbepaalde tijd met verlof gestuurd. Onder zijn bewind raakte het bedrijf herhaaldelijk in opspraak door beschuldigingen van seksuele intimidatie en ander wangedrag op de werkvloer. Maar er waren ook problemen op het persoonlijke vlak. Enkele weken geleden verloor Kalanick bovendien zijn moeder nadat zij in een boot-ongeval terecht kwam. Zijn vader raakte daarbij ernstig gewond.

Ruim een week geleden kondigde Kalanick aan dat hij tijdelijk een stap opzij zou zetten. Dat zou hem gedurende drie maanden de kans geven om deze persoonlijke zaken te verwerken en een nieuwe vorm van leiderschap uit te werken. Gekscherend noemde hij dit Kalanick 2.0.

  • Kalanick treedt definitief terug als CEO van Uber.

Een reactie plaatsen

css.php