TreinTramBus zet bed op het perron want de trein naar Burst houdt zomerslaap

TreinTramBus zet bed op het perron want de trein naar Burst houdt zomerslaap

Reizigersvereniging TreinTramBus enqueteerde reizigers en potentiele reizigers op de spoorlijn Aalst-Burst. Reizigers dragen de trein een warm hart toe, maar tegelijkertijd  zijn er heel wat vragen voor verbeteringen. Een van de heikele punten is de lange zomerslaap van de trein: twee maanden lang (!) rijden er geen treinen. TreinTramBus plaatste alvast een bed op het perron van Aalst, zodat het treintje kan genieten van zijn zomerslaap. Hiermee brengen we dit probleem onder de aandacht.

De gebruikers van deze trein zijn zeer tevreden in het algemeen, maar  ook over de hoge stiptheidsgraad. “Logisch”, zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus.  “Deze trein is niet alleen stipt, maar ook snel: in de spits  is hij zelfs onklopbaar: met de auto ben je van Erpe-Mere  naar Aalst een heel stuk langer onderweg.

De trein Aalst-Burst heeft groeipotentieel: 73% van  de gebruikers en potentiele gebruikers geeft aan  dat ze de trein graag meer willen  gebruiken, of hem gaan gebruiken.  Daarvoor moeten wel een aantal zaken veranderen.  Het meest bekritiseerde punt zijn de lange vakantieperiodes waarin de trein helemaal niet rijdt: in de zomer bijvoorbeeld twee maanden. Daarnaast komen er klachten over de ontbrekende weekenddienst, maar bijvoorbeeld ook over het feit dat de treindienst niet altijd aangepast is aan de schooluren.

TreinTramBus stuurde de resultaten van de enquete naar de NMBS, waarmee we samenwerken in het kader van het Spoorlijncomite Aalst-Burst. Het Spoorlijncomite wordt gesubsidieerd door de Provincie Oost-Vlaanderen.

  • Het bed op het perron voor de trein naar Burst. Foto: TreinTramBus – R.Deceunynck.

Een reactie plaatsen

css.php