Tribus bereikt finale Automotive Innovation Award 2019

Tribus bereikt finale Automotive Innovation Award 2019

De innovatieve Utrechtse busconstructeur Tribus is genomineerd voor de Automotive Innovation Award met hun nieuwste innovatie: de Movitas. Een 100% elektrische stadsbus die voorzien is van de nieuwste en meest duurzame technologie van dit moment. Op 11 februari wordt de prestigieuze award uitgereikt door Jan-Peter Balkenende. Stemmen op de publieksprijs kan tot 26 januari 2019.

Tribus’ Movitas heeft een krachtig, eigentijds en doordacht ontwerp dat in tegenstelling tot andere bussen volledig is opgebouwd rondom de batterijpakketten in de vloer. Deze opbouw geeft vele efficiencyvoordelen en creëert een laag zwaartepunt voor een hoog rijcomfort. De Movitas is modulair opgebouwd en verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes.

In het ontwerp staat efficiency en zuinig omgaan met de beschikbare energie centraal. De volledig vlakke vloer van de bus is voorzien van vloerverwarming. Deze wordt aangestuurd door een duurzaam warmtepompsysteem dat de restwarmte gebruikt uit de aandrijflijn. Op het dak kunnen zonnepanelen worden toegepast en de grote raampartijen zijn voorzien van dubbelglas met een hoge isolatiewaarde en een UV-filter.

Ook over het rij- en reiscomfort is nagedacht. De bus is zeer wendbaar door een meesturende achteras en toegankelijk voor alle reizigers, ongeacht hun fysieke beperking. Door middel van hydropneumatische vering zakt de bus naar straatniveau en kunnen ouderen en rolstoelgebruikers eenvoudig instappen. Het reiscomfort is hoog, onder meer door de grote raampartijen voor een goed uitzicht, zitplaatsverwarming en USB-aansluitingen.

De Movitas is schoon, duurzaam, wendbaar en compact. Hierdoor kunnen nieuwe buslijnen gecreëerd worden in moeilijk bereikbare binnensteden. Dankzij de elektromotor produceert de bus geen emissie en levert hij weinig geluidoverlast voor de omgeving. Een goed geïsoleerde, duurzame en 100% elektrische stadsbus die onze ecologische voetafdruk verkleind.

Stem op de Movitas voor de publieksprijs via https://www.automotiveinnovationpublieksprijs.nl/

  • Vers uit de innovatieve ideëenfabriek van Tribus: de Movitas.

Een reactie plaatsen

css.php