Tribus naar IAA met volledig elektrische lagevloers-minibus

Tribus naar IAA met volledig elektrische lagevloers-minibus

Tribus is dit najaar op tournee: het bedrijf is te vinden in Zweden (op de taxi- en OV-vakbeurs Persontrafik in Stockholm) en tweemaal in Duitsland (op de Europäische Taximesse in Keulen en de IAA in Hannover). Tijdens de komende IAA 2018 in Hannover, Duitsland, presenteert Tribus een volledig elektrische minibus. Tribus ziet namelijk een enorme kans in de markt voor zero- emissie personenvervoer.

De gehele elektrische aandrijflijn van deze Fiat Ducato is ontwikkeld door het Franse bedrijf Gruau Electric. Tribus noemt deze Electron minibusconversie de e-Civitas. Deze lagevloers-minibus is gebaseerd op de Fiat Ducato L3H2 en beschikt over automatische schuifdeuren aan de zijkant, een ingang op een lage vloer en een opklapbare oprijplaat voor handmatig gebruik; dit maakt het voertuig zeer toegankelijk.

De e-Civitas Electron-versie heeft een 90 kW elektromotor aangedreven door een 38 kWh-batterij en heeft een bereik van 100 km! Het busje heeft een automatische voorwielaandrijving. De Electron wordt in minder dan 2 uur opgeladen dankzij een snellader tot 22 kW per uur op modus 3 type 2-stekker.

Met een maximale capaciteit van 12 passagiers en 1 rolstoelgebruiker is de e-Civitas Electron de ideale partner voor openbaar vervoer, taxibedrijven, contractvervoerders en luchthavenshuttles.

  • Tribus gaat naar de IAA 2018 met een elektrisch lagevloers-minibus, de e-Civitas.

Een reactie plaatsen

css.php