Uber app dwingt bestuurder tot 6 uur pauze na 12 uur rijtijd

Uber app dwingt bestuurder tot 6 uur pauze na 12 uur rijtijd

Uber heeft een functie aan de app toegevoegd die een offline pauze van zes uur afdwingt wanneer een bestuurder op zijn platform 12 uur rijtijd bereikt. De functie is vergelijkbaar met een functie die Uber al heeft in een aantal markten al in de Verenigde Staten, die verschillen afhankelijk van de lokale regelgeving. Dit is van toepassing in de gehele Verenigde Staten en blokkeert volledig het gebruik van de stuurprogramma-app voor het accepteren van ritten tijdens de periode van zes uren wanneer deze actief wordt. Onbekend is of deze functie ook in andere landen wordt ingevoerd. Wel van deze maatregel al van toepassing in Australië.

Uber’s beslissing om dit uit te rollen is gedaan als een reactie op het probleem van slaperig rijden en vermoeidheid van de bestuurder.

De functie wordt geactiveerd wanneer een bestuurder 12 uur heeft gereden zonder een onderbreking van zes uur. Chauffeurs hebben volledig inzicht in hoeveel ze volgens Uber hebben gedaan. Uber’s hoofd veiligheid Sachin Kansal legde uit dat het bedrijf vertrouwde op zijn ruime ervaring met chauffeurs en het werken met verkeersveiligheidsorganisaties bij het bepalen wat wel en niet meetelt voor de totale rijtijd van een gebruiker.

“Er is absoluut veel expertise van derden aanwezig in ons denken”, zei Kansal in een interview. “Maar het is ook dat we weten hoe onze chauffeurs rijden, we kennen de wegomstandigheden, dus we hebben dat ook allemaal goed bekeken.”

Deze limiet heeft waarschijnlijk geen invloed op de meerderheid van de bestuurders op het platform, merkt het bedrijf op, omdat ongeveer 60 procent van de chauffeurs Uber zelfs niet meer dan 10 uur per week gebruikt, maar Kansal vertelde ​​dat een relatief klein aantal zijn in te schalen als zware gebruikers. Het bedrijf wil zijn deel doen om dit veiligheidsprobleem aan te pakken.

Lees verder (Engels):

https://techcrunch.com/2018/02/12/uber-to-require-a-6-hour-break-for-every-12-hours-of-driving-in-the-u-s/?utm_medium=TCnewsletter

  • Uber beperkt de werktijden van chauffeurs in de app tot 12 uur.

Een reactie plaatsen

css.php