Uber betaalt gedupeerden van datalek in 2016 148 miljoen dollar

Uber betaalt gedupeerden van datalek in 2016 148 miljoen dollar

In 2016 lekten bij Uber de gegevens van 50 miljoen gebruikers uit. Uber betaalt nu 148 miljoen dollar (128 mio. euro) aan claims van mensen die zich benadeeld voelen door een dergelijk groot datalek bij het bedrijf, zo bevestigde Uber onlangs.

In 2016 lekten de adresgegevens van meer dan 50 miljoen Amerikaanse Uber-klanten en van 7 miljoen bestuurders uit. Van zo’n 600 duizend auto’s werden de kentekengegevens openbaar. Het datalek werd ruim een jaar geheim gehouden. Uber werd in die periode geplaagd door schandalen. Juni vorig jaar moest oprichter en CEO Travis Kalanick wegens (onder meer) een klimaat van sexueel grensoverschrijdend gedrag binnen het bedrijf Uber verlaten. Hij werd opgevolgd door Dara Khosrowshahi die nog steeds druk doende is om schoon schip te maken bij het technologiebedrijf. Daarbij kwam onder meer het datalek naar voren.

De schikking van 148 miljoen dollar die nu is getroffen door Uber is de grootste vergoeding ooit voor het lekken van digitale gegevens, meldt financieel persbureau Bloomberg. Uber maakte vorig jaar 4,5 miljard dollar verlies, op een jaaromzet van 7,5 miljard dollar en werkt druk aan het voorbereiden van een beursgang in de tweede helft van 2019.

  • Uber betaalt gedupeerden van datalek in 2016 148 miljoen dollar.

Een reactie plaatsen

css.php