Uber moet in Wenen nu de eerste boete van € 20.000 betalen

Uber moet in Wenen nu de eerste boete van € 20.000 betalen

De rechtbank in Wenen heeft – op basis van een eerder vonnis van een hogere rechtbank – de eerste boete tegen Uber opgelegd. Volgens de klager, Taxi 40100, de met afstand grootste Weense taxicentrale, heeft de rechtbank inmiddels al zes uitvoeringsverzoeken ontvangen met in totaal 170 overtredingen. Uber deelde mee de “volgende stappen te zullen evalueren.” Er werd dus niet onderzocht of er daadwerkelijk sprake was van een inbreuk. Uber denkt er voorlopig niet over na om Oostenrijk te verlaten.

“Hoewel Uber zich diende te houden aan de eerdere uitspraak van de rechtbank, blijft het Amerikaanse bedrijf simpelweg de wetten van ons land negeren en negeren. Deze eerste boete is daarom meer dan gerechtvaardigd,” zei Christian Holzhauser, CEO van Taxi 40100. En:” We zullen blijven onderzoeken of Uber het verbod nog steeds schendt. ”

De Weense handelsrechtbank zag Uber aan het eind van april als mede-verantwoordelijk voor de vele overtredingen die haar chauffeurs maakten. De ingezette huurauto’s keerden na een rit niet terug naar hun basis. Iets dat wel verplicht is in Oostenrijk (en ook in Duitsland). Ook zouden passagiers buiten de vergunnings- en gemeentegrenzen zijn opgepikt. De rechter vond Uber schuldig aan het systematisch overtreden van handelsrecht-praktijken. Uber stopte na het vonnis enkele dagen en veranderde de algemene voorwaarden. Via een toegevoegde clausule probeerde het bedrijf de verantwoordelijkheid over te dragen aan de autoverhuurbedrijven waarmee het samenwerkt. Uber vocht aanvankelijk de conclusie van de rechtbank aan, maar de rechtbank bevestigde het oorspronkelijke vonnis met een boete van maximaal € 100.000 per overtreding.

  • Uber in Wenen veroordeeld voor overtredingen van het handelsrecht: voorlopig € 20.000 boete.

Een reactie plaatsen

css.php