Uber schikt in de rechtszaak met Waymo

Uber schikt in de rechtszaak met Waymo

Uber heeft ermee ingestemd om de rechtszaak tegen Waymo – wegens diefstal van een aantal bedrijfsgeheimen van dat bedrijf – te schikken. Als onderdeel van de regeling heeft Uber ermee ingestemd om met Waymo samen te werken om ervoor te zorgen dat de LIDAR en software van het bedrijf alleen het werk van de Waymo-ingenieurs vertegenwoordigen.

De overeenkomst voorziet ook in een financiële regeling van ruwweg $ 244 miljoen in aandelen (dat is 0,34% van het eigen vermogen van Uber, zoals gewaardeerd tijdens de Serie G-1-ronde die het bedrijf een waardering van $ 72 miljard gaf).

Uber-topman Dara Khosrowshahi toonde zich tevreden met betrekking tot de regeling en noemde het “een manier om de koers te bepalen voor de toekomst van het bedrijf.” Khosrowshahi zei dat hij niet geloofde dat handelsgeheimen daadwerkelijk hun weg hadden gevonden uit Google’s zelfrijdende auto-programma naar de ontluikende inspanningen van Uber.

Een woordvoerder van Waymo zei: “We hebben overeenstemming bereikt met Uber dat naar onze mening het intellectuele eigendom van Waymo nu en in de toekomst zal beschermen. We willen samen met Uber ervoor zorgen dat elk bedrijf zijn eigen technologie ontwikkelt. Dit omvat een overeenkomst om ervoor te zorgen dat geen Waymo-vertrouwelijke informatie wordt opgenomen in de hardware en software van Uber Advanced Technologies Group. We hebben altijd geloofd dat concurrentie moet worden gevoed door innovatie in de laboratoria en op de weg en we kijken er naar uit om volledig zelfrijdende auto’s ter wereld te brengen.”

  • Uber en Waymo staken de rechtszaak over ontvreemding van bedrijfsgeheimen.

Een reactie plaatsen

css.php