Van Hool op Busworld 2017

Van Hool op Busworld 2017

Van Hool viert dit jaar haar 70ste verjaardag en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan op Busworld 2017 in Kortrijk. De busconstructeur presenteert er 4 TX-modellen modeljaar 2018: TX11 Alicron, TX16 Astron, TX17 Altano, TDX27 Astromega. Enkele optische wijzigingen, die in 2017 reeds op de Astromega werden doorgevoerd, zijn nu ook op de andere TX-modellen van toepassing. Meer op Busworld 2017…..

Ook zijn er op de Van Hool-stand 4 EX-modellen modeljaar 2018 te vinden: EX17 H, EX16 M voor het VK (een première!), EX16 M, EX15 H. “De twee-assers van de EX werden qua productie volledig onder handen genomen waarbij belangrijke gewichtsbesparingen werden gerealiseerd,” aldus Van Hool. “Uiterlijk werden in het volledige EX-gamma enkele stilistische evoluties doorgevoerd. Binnen is de cockpit opnieuw getekend en wordt een nieuw ontworpen dashboard ingebouwd.”

De Exquis mogen natuurlijk niet ontbreken: “Er staan twee Exqui.City’s: de 18m diesel-hybride voor Belfast (Noord-Ierland), die wordt onthuld in aanwezigheid van overheidsvertegenwoordigers en de operator uit Belfast.” Belfast heeft 30 stuks van dit voertuig besteld.

“Daarnaast is er de 24m Trolley voor Linz (Oostenrijk): Dit trolley-voertuig van 24m beschikt bovendien over een onafhankelijke batterij waardoor het voertuig kan losgekoppeld worden van het net en autonoom kan verder rijden. Linz heeft 20 stuks van dit voertuig besteld.”

“De voertuigen worden gepresenteerd op een compleet nieuwe stand die de dynamiek van het bedrijf naar aanleiding van haar 70e verjaardag extra onderstreept. Bij het ontwerp van de nieuwe stand op een oppervlakte van ruim 2000m² werd veel aandacht besteed aan het onthaal en het informeren van de bezoekers en werd de stand dusdanig ontworpen zodat de voertuigen (maar liefst 10 stuks) meer dan ooit tot hun recht komen.”

  • Van Hool staat op Busworld met maar liefst 10 voertuigen in Hal 6.

Een reactie plaatsen

css.php