Vanaf 1 oktober zijn in Brussel boetes mogelijk voor bussen en touringcars

Vanaf 1 oktober zijn in Brussel boetes mogelijk voor bussen en touringcars

Wie de lage-emissiezone (LEZ) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest niet naleeft, riskeert vanaf 1 oktober een boete van €350, meldt de FBAA. Voertuigen met de vervuilendste dieselmotoren, zonder Euronorm of van Euronorm 1, zijn al sinds begin dit jaar niet meer welkom in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Er werd echter negen maanden gewacht om ook boetes uit te schrijven voor bestuurders die de LEZ niet naleven.

Het boetebedrag zal niet verhoogd worden voor wie al eerder een boete gekregen heeft: ook wie een tweede keer betrapt wordt, betaalt € 350. Bovendien zal pas drie maanden na de vorige boete een nieuwe boete uitgeschreven kunnen worden. Dat moet er voor zorgen “om de nodige stappen te zetten om van voertuig te veranderen of nieuwe verplaatsingsgewoonten aan te nemen”.

Voorlopig zijn het enkel de meest vervuilende diesels die niet langer in Brussel mogen rondrijden. Vanaf begin 2019 mogen ook benzine-, LPG- en CNG-voertuigen zonder Euronorm of met Euronorm 1 niet langer in Brussel rondrijden. Tegelijk zal de LEZ voor dieselvoertuigen ook uitgebreid worden naar Euronorm 2. De regels gelden voor personenwagens, bestelwagens, bussen en autocars.

  • Vanaf 1 oktober zijn in Brussel boetes mogelijk voor bussen en touringcars.

Een reactie plaatsen

css.php