VDL Bus & Coach wint Duitse EBUS Award 2019

VDL Bus & Coach wint Duitse EBUS Award 2019

VDL Bus & Coach heeft in Berlijn de prestigieuze EBUS Award 2019 gewonnen. De EBUS Award, een van de belangrijkste Duitse milieuprijzen voor de OV-sector, wordt om de twee jaar uitgereikt aan bedrijven die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van elektrisch openbaar vervoer in Duitsland.

VDL Bus & Coach won de prijs in de categorie ‘Fabrikant van e-bussen’. In deze categorie waren drie fabrikanten genomineerd. De uitreiking vond plaats aan de vooravond van de conferentie voor elektrische bussen van Verband Deutscher Verkehrsunternehmen (VDV) en de bijbehorende vakbeurs ElekBu.

Boris Höltermann, Managing Director VDL Bus & Coach Deutschland GmbH: “Duitse openbaar vervoerbedrijven hebben VDL Bus & Coach gekozen als beste fabrikant vanwege onder andere de hoge operationele beschikbaarheid. Een bijzondere prijs waar we erg trots op zijn en die tevens onderstreept dat we een betrouwbare transitiepartner zijn naar elektrisch openbaar vervoer.”

De winnaars van de EBUS Awards worden door openbaar vervoerbedrijven die deelnemen aan de VDV-conferentie gekozen. Zij kenden de prijs in de categorie ‘Fabrikant van e-bussen’ toe aan VDL Bus & Coach. Sinds 2015 rijden er elektrische VDL Citea’s in verschillende uitvoeringen in diverse Duitse steden. Het vertrouwen van Duitse OV-bedrijven in de elektrische VDL-bussen heeft er mede toe geleid dat VDL Bus & Coach deze prijs heeft ontvangen.

Jochen Flasbarth, Duitse staatssecretaris van milieu, natuurbescherming en nucleaire veiligheid: “De prijswinnaars van de EBUS Awards 2019 laten duidelijk zien dat toewijding en passie voor elektrische bussen hun vruchten afwerpen. Allemaal hebben zij er in belangrijke mate aan bijgedragen dat elektrische bussen niet langer een zeldzaam verschijnsel zijn in Duitsland, maar een trend zijn geworden die door steeds meer Duitse steden wordt gevolgd.”

De EBUS Awards worden tweejaarlijks uitgereikt door Forum für Verkehr und Logistik, in 2008 opgericht door Verband Deutscher Verkehrsunternehmen (VDV) en DEVK Versicherungen. Door de toenemende verkeersdichtheid, de afnemende oliereserves en de toenemende milieuvervuiling, heeft het Forum als doel een bijdrage te leveren aan het verduurzamen en innoveren van mobiliteit.

• Van links naar rechts (met de EBUS-Award en oorkonde: Gerhard Ros, Matthias Olyschläger, Boris Höltermann, Alex de Jong en Dietmar Roggon.

Een reactie plaatsen

css.php