VDL feliciteert Hermes met 1.000.000 elektrische kilometers in Eindhoven

VDL feliciteert Hermes met 1.000.000 elektrische kilometers in Eindhoven

Op 18 april 2017 is bij het Nederlandse OV-bedrijf Hermes de mijlpaal bereikt van 1.000.000 afgelegde kilometers met de 43 elektrische bussen die sinds afgelopen december ingezet worden. De volledig elektrische VDL Citea’s met hun futuristische design zijn inmiddels een bekend gezicht in Eindhoven. Op 8 verschillende zero emissie routes worden de bussen door de chauffeurs met gepaste trots bestuurd. De elektrische operatie loopt op volle st(r)oom. De bussen rijden op weekdagen ruim 9.000 kilometer. Enkele bussen nemen zelfs meer dan 340 km per dag voor hun rekening.

Alle vooroordelen die er zijn over beperkte actieradius worden met het vooruitstrevende concept van snelladen op het Hermes depot ontkracht. De intensieve samenwerking tussen VDL en Hermes heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse visie op duurzaam openbaar vervoer daadwerkelijk in de praktijk gebracht wordt.

Dat in Eindhoven momenteel een unieke operatie loopt, wordt onderbouwd door de vele bezoeken die andere Europese vervoerders en steden aan Eindhoven brengen om met eigen ogen te zien en te ervaren dat de toekomst hier al in bedrijf is. De grote winnaars bij deze mijlpaal zijn echter de Eindhovenaren zelf. Want met deze miljoen zero emissie kilometers is de uitstoot van NOx met maar liefst 4,7 ton en die van CO2 met ruim 1.000 ton gereduceerd. Dit belooft na slechts 4 maanden operatie veel goeds voor de toekomst!

  • De futuristische VDL-bussen in Eindhoven trekken in binnen- en buitenland de aandacht.

Een reactie plaatsen

css.php