Veolia-aandelen van Transdev gaan naar de Duitse Rethmann Groep

Veolia-aandelen van Transdev gaan naar de Duitse Rethmann Groep

Vanochtend maakte Veolia, dat 30% van de aandelen van Transdev bezit, de verkoop van haar aandeel aan de Rethmann Groep bekend. Met deze transactie – naar verluid voor € 340 miljoen – en de nieuwe aandeelhoudersstructuur worden onder meer Rethmann’s activiteiten op het gebied van openbaar vervoer in Duitsland – behoudens goedkeuring van de diverse OR’s – aan Transdev toegevoegd. In december 2016 verkocht Veolia al een deel (20%) van haar oorspronkelijk 50% aandeel in Transdev aan de Caisse des Depots (CDC). Met deze transactie, die Veolia tegen het eind van het jaar hoopt af te ronden, komt een einde aan Veolia’s activiteiten in het OV. Het bedrijf gaat als puur water- en afvalverwerkingsbedrijf verder

Transdev is wereldwijd met 14 vormen van (openbaar) vervoer actief op 5 continenten, in 20 landen en telt 82.000 medewerkers. In Nederland is Transdev een mobiliteitsbedrijf, dat actief is in taxi- en openbaar vervoer, doelgroepenvervoer en ziekenvervoer onder diverse merknamen zoals Connexxion, Hermes en Witte Kruis.

De Rethmann Groep, een 100% familiebedrijf, brengt veel technologische kennis mee net als een ongeëvenaarde ervaring op het gebied van dienstverlening. De groep is op meer dan 1.000 locaties actief in honderden steden, verspreid over 4 continenten en 50 landen. Als aandeelhouder in meer dan 50 publiek-private samenwerkingen (PPS) in Duitsland werkt de Rethmann Groep veel samen met overheidsinstanties.

Zo is Rethmann via haar dochteronderneming Rhenus Veniro actief in het openbaar vervoer: bussen (stads- en streekvervoer) en treinen. Rhenus Veniro heeft meer dan 2.200 medewerkers, 1.617 bussen, 32 trams en acht regionale treinen. Jaarlijks wordt een afstand van 65 miljoen kilometer overbrugd en worden meer dan 100 miljoen passagiers vervoerd.

  • Rethmann’s OV-activiteiten in Duitsland gaan over naar Transdev.

Een reactie plaatsen

css.php