Vluchteling die in Brussel onder Eurolines-bus stierf was Soedanees

Vluchteling die in Brussel onder Eurolines-bus stierf was Soedanees

Vorige week kwam bij het busstation voor het Brusselse Noordstation een Soedanese vluchteling onder de wielen van een bus en overleed later. Het was, volgens De Morgen en De Standaard een Soedanese jongeman, geboren in 1999. Dat meldde het Brusselse parket (OM). Het parket heeft een onderzoek ingesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

De lokale politie Brussel-Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) werd zaterdag rond 16 uur opgeroepen voor een persoon die overreden was door een bus, aldus het Brusselse parket. “Volgens de eerste vaststellingen zou het gaan om een jongeman, die zich had verstopt onder een bus die naar het buitenland ging”, aldus het OM. “Toen de bus vertrok, zou hij een honderdtal meter voortgesleept zijn geweest op de grond voordat hij viel ter hoogte van de Simon Bolivarlaan. De bus is doorgereden. Het slachtoffer werd in ernstige toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in de late namiddag is overleden. De jongeman was niet ingeschreven in België.”

De bus die betrokken was bij het ongeval, werd geïdentificeerd en nadat hij door de politie werd gecontacteerd, parkeerde de chauffeur op een rustplaats op de autosnelweg in Middelkerke.

“Hij was niet onder invloed van alcohol of verdovende middelen”, aldus nog het parket. “Een autodeskundige en het wetenschappelijk laboratorium van de federale politie zijn ter plaatse gegaan en er werden verschillende onderzoeksopdrachten uitgevoerd. De chauffeur van de bus werd verhoord en vervolgens vrijgelaten. Het blijkt dat hij niet op de hoogte zou zijn geweest van het feit dat er zich een persoon onder zijn bus bevond. Er loopt momenteel een onderzoek om de omstandigheden van dit ongeval te achterhalen.”

• Soedanese vluchteling overlijdt onder Eurolines-bus.

Een reactie plaatsen

css.php