Volvo Buses analyseerde wat passagiers precies wensen: “WiFi en comfortabele stoelen”

Volvo Buses analyseerde wat passagiers precies wensen: “WiFi en comfortabele stoelen”

Sommige passagiers willen een driegangenmenu, anderen willen surfen op het net, chatten of gewoon relaxen. Bijna de helft is geïnteresseerd in de veiligheidsfeatures en een ruime tweederde gebruikt veiligheidsgordels bij het reizen per touringcar. Dit zijn enkele van de resultaten van de ‘Volvo Buses passagiersenquête’ die gevoerd werd in zes Europese landen.

In totaal werden 6.000 mensen in Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Zweden, die een reis per touringcar of langeafstandsbus maakten, geïnterviewd om te weten te komen wat hen een positieve ervaring verschaft om een reis per touringcar te maken.

De Volvo Buses passagiersenquête werd uitgevoerd door Kantar SIFO in Frankrijk, Italië, Spanje, het VK, Zweden en Duitsland eind 2017 en begin 2018. De enquête werd beantwoord door mensen boven de 18 jaar die de laatste 3 jaren een busreis hadden gemaakt van tenminste 1 uur. In totaal namen 6000 passagiers deel, 1000 per land.

“Samen met onze klanten, werken we er continu aan om reizen per bus zo aantrekkelijk en concurrentieel mogelijk te maken. In dit verband zijn de meningen van de passagiers van uiterst belang. Uit deze enquête blijkt dat het merendeel van de passagiers dezelfde mening hebben, ongeacht uit welk land ze komen. Toch zijn er ook aspecten waarin ze van mening verschillen.” aldus Niklas Orre, VP Strategy & Product Management bij Volvo Buses.

Wat doen mensen het liefst zodra ze aan boord zijn? Slapen, chatten, films bekijken en lezen zijn populair. Daarom is het zeker geen verrassing dat comfortabele stoelen en veel beenruimte de belangrijkste voorwaarden zijn voor een aangename reis.

Bovenaan de verlanglijst staat zeker ook een snelle wi-fi verbinding. Dit is een dienst waarvoor vele passagiers, en vooral jongeren, extra willen betalen. De meesten vinden het ook belangrijk om iets te kunnen drinken of eten op de bus. Enkelen willen zelfs graag VIP-service aan boord en de mogelijkheid een driegangenmenu te kunnen bestellen.

Veiligheid krijgt over het algemeen een hoge score. 47 percent van de passagiers wensen informatie over de veiligheid van de bus alvorens ze een reis boeken en 66 percent gebruikt veiligheidsgordels in de bus. Het gebruik van veiligheidsgordels is het hoogst in Zweden, Frankrijk en Spanje.

De enquête onthult ook veel informatie over de omgang met andere passagiers. Bovenaan de lijst staat het niet maken van lawaai. Lawaaierige passagiers worden door 79 percent van de ondervraagden als meest irritant beschouwd tijdens een busreis.

Tip twee: duw je knieën niet in de rugleuning van de stoel voor je! Eén van de meest irritante zaken is om de knieën van diegene die achter je zit in je rug te voelen (71%). Sterk geurend eten wordt niet geapprecieerd (50%), alhoewel Italiaanse passagiers hier wel een hogere tolerantie hebben (25%). Zweedse passagiers hebben er dan weer minder problemen mee als andere passagiers hun schoenen uittrekken – iets wat niet geapprecieerd wordt op het Europese vasteland.

“Algemeen kunnen we dus stellen dat comfort, veiligheid en aangenaam gezelschap de belangrijkste factoren zijn om per bus te reizen. Dus ja aan WiFi en comfortabele stoelen en neen tegen scherpe knieën tegen je rugleuning en blote voeten,” stelt Niklas Orre.

  • Volvo Buses analyseerde wat passagiers precies wensen: “WiFi en comfortabele stoelen”

Een reactie plaatsen

css.php