Voormalig CEO van GE toch Uber-baas?

Voormalig CEO van GE toch Uber-baas?

Volgens Recode, Techcrunch en Business Insider staat de voormalige CEO van General Electric (GE), Jeffrey Immelt, bovenaan de lijst van drie kandidaten om de afgezette Travis Kalanick op te volgen. Opvallend: geen van de drie is vrouw. Eerder had Immelt aangegeven geen belangstelling te hebben voor de job.

Immelt, die op 1 augustus terugtrad bij GE als CEO maar nog steeds aan het hoofd staat van dit conglomeraat, kan snel overstappen naar Uber. Een meerderheid van de raad van bestuur van Uber heeft een voorkeur voor Immelt, maar twee andere kandidaten zijn nog steeds in de race, ontdekte Recode. De raad verwacht binnen de komende twee weken met een nieuwe CEO te komen.

Uber is effectief stuurloos sinds Kalanick in juni werd weggestuurd. Naast Kalanick heeft het bedrijf dit jaar meerdere bestuurders verloren en ontstonden er tal van gaten in het leidinggevende team, inclusief waar het om de CFO- en COO-posities gaat.
Uber heeft sinds het begin van het jaar te maken met een reeks controverses en schandalen. Het meest cruciale schandaal werd veroorzaakt door een onderzoek naar seksuele intimidatie bij het bedrijf, dat werd veroorzaakt door beschuldigingen van een vroegere medewerker, een vrouwelijke ingenieur. In de nasleep van dat onderzoek, dat bewijzen vond van talrijke incidenten van sexuele intimidatie, ontsloeg Uber meer dan 20 medewerkers. Even later dwong een groep van Uber-beleggers van het eerste uur Kalanick ontslag te nemen.

De zoektocht naar een nieuwe CEO is sindsdien een bron van nog een reeks nieuwe controverses geworden. Benchmark Capital, een vroege investeerder in Uber, heeft Kalanick gedagvaard, zeggende dat Kalanick de zoektocht naar een nieuwe CEO heeft belemmerd en heeft geprobeerd om zichzelf opnieuw aan te stellen als CEO. Andere Uber-beleggers uiten veel kritiek op Benchmark voor deze aanpak. Kalanick probeert de zaak te ontlopen en op arbitrage aan te sturen.

• Vervangt Jeffrey Immelt Travis Kalanick, die in juni ontslag moest nemen?

Een reactie plaatsen

css.php