Voormalige Expedia CEO begon vandaag als Uber-chef

Voormalige Expedia CEO begon vandaag als Uber-chef

Dara Khosrowshahi neemt vandaag het stuur van Uber in handen. Het zal de uitdaging van zijn leven worden om het zwalkende bedrijf te laten versnellen naar een lancering aan de beurs en langs een waslijst aan controverses en problemen.

Khosrowshahi, die sinds 2005 als CEO van Expedia Inc. werkzaam was en het bedrijf twee jaar geleden naar de beurs bracht, heeft officieel de Uber CEO-baan geaccepteerd en meldde zich vandaag, woensdag, in San Francisco.

De raad van bestuur van Uber zond de officiële aankondiging over de aanstelling van Khosrowshahi op dinsdagavond in een email aan alle medewerkers van het bedrijf. “Dara komt morgen 30 augustus bij ons voor een All Hands,” schreef de board van Uber. “Voeg hier uw vragen voor Dara toe en kijk uit naar een aparte uitnodiging met meer details. Hij zal ook de komende weken werknemers over de hele wereld in kleine groepen ontmoeten en tijd doorbrengen met chauffeurs. Gelieve Dara te verwelkomen op wat een spannende rit belooft te worden.”

Expedia meldde niet hoe Khosrowshahi als CEO opgevolgd zal worden – tussentijds of permanent. Ondertussen bevestigde een Expedia-woordvoerder dat Khosrowshahi inderdaad een e-mail had gestuurd aan Expedia-medewerkers, waarin hij melding maakt van een opwindende uitdaging maar ook van een zekere angst over het accepteren van de toppositie in een zo door controverses geplaagd bedrijf als Uber.

“Dit is een van de moeilijkste beslissingen van mijn leven geweest,” gaf Khosrowshahi in een e-mail aan de medewerkers van Expedia toe. “Ik heb het voorrecht gehad om Expedia voor meer dan 12 jaar te runnen, en de meesten van jullie die op deze reis mee zijn geweest, weten dat het niet gemakkelijk is geweest.”

Hij voegde eraan toe: ‘Ik moet jullie ook zeggen dat ik bang ben. Ik ben hier zo lang bij Expedia geweest, zo lang dat ik vergeten ben wat het leven is buiten deze plek. Maar de tijden dat ik het meeste heb geleerd waren als ik grote veranderingen heb meegemaakt of nieuwe rollen moest invullen – je moet je ‘comfortzone’ verlaten en spieren ontwikkelen waarvan je niet wist dat je ze had.”

  • Dara Khosrowshahi vindt de nieuwe Uber-uitdaging spannend en angstig.

Een reactie plaatsen

css.php