Weddenschap met RATP Parijs: Brusselse metro speelde Frans WK-lied Johnny Hallyday in de metro

Weddenschap met RATP Parijs: Brusselse metro speelde Frans WK-lied Johnny Hallyday in de metro

De Brusselse en Parijse metro’s daagden elkaar naar aanleiding van Frankrijk-België op het WK voetbal op dinsdag op Twitter uit en maakten enkele dure beloftes. Omdat de Belgen verloren van de Fransen, liet de MIVB woensdag het Franse WK-lied van 2002 horen. Met een Belgisch tintje. Het lied is van de Belgisch-Franse zanger Johnny Hallyday.

In de Brusselse metro kon je sinds vorige week maandag niet meer naast het euforische parcours van de Rode Duivels op het WK in Rusland kijken. De MIVB gaf na de overwinningen tegen Japan en Brazilië enkele haltes op haar netwerk een meer Duivelse naam. Zo kan je opstappen in ‘BELGICAmpioen’, ‘En DEMEY Finale’ en ‘MERODE Duivels’. Ook de bushalte Brazilië veranderde van naam en werd ‘Brazilië 1-2 België’.

De Parijse RATP sprong ook op de kar. Op het Twitteraccount van Serge Le Lapin, de mascotte van de Parijse metro, verscheen maandag een bewerkte foto waarop metrohalte Herrmann-Debroux veranderd was in ‘GRIEZ-Herr-MANN-Debroux’. Antoine Griezmann is een van de stervoetballers in de Franse nationale ploeg. De MIVB greep het moment aan om haar Parijse tegenhanger uit de dagen: als België zou winnen, moest de RATP metrohalte Saint-Lazare naar Saint-Hazard hernoemen.

En als Frankrijk winnaar zou worden, zou de Brusselse maatschappij als tegenprestatie het lied ‘Tous ensemble’ van Johhny Hallyday in de metro laten horen. Deze single was in 2002 het officiële lied van de Fransen voor het WK in Japan en Zuid-Korea. En belofte maakt schuld. “We houden ons zeker aan de uitdaging,” zei de MIVB dan ook. En zo klonk de Belgisch-Franse Johnny Hallyday in de Brusselse metro. 

  • De Brusselse metrocollega’s hadden graag gezien dat de Parijse metrohalte Saint Lazare herdoopt zou worden in Saint Hazard na een Belgische WK-zege op Frankrijk.

Een reactie plaatsen

css.php