Zoektocht naar touringcar leidt tot vondst splinternieuwe wagens

Zoektocht naar touringcar leidt tot vondst splinternieuwe wagens

In de zoektocht naar een in Duitsland gestolen touringcar stuitte de politie vorige week in Drunen op een flink aantal, vermoedelijk gestolen, voertuigen. Stuk voor stuk ging het om splinternieuwe wagens. In totaal nam de politie voor tonnen aan auto’s in beslag.

De touringcar was op 10 juni weggenomen vanaf een locatie in Duitsland en stond internationaal gesignaleerd. Bij de politie was informatie binnengekomen dat het voertuig mogelijk in de buurt van Drunen gestald was. Voor de politie reden om een onderzoek in te stellen en een kijkje te nemen op het industrieterrein in het uiterste oosten van Drunen. Daar staan veel grote loodsen.

Het oog van agenten viel op de Kasteeldreef al gauw op een loods waarvan de ramen zwart gespoten waren. Met behulp van een ladder kon alsnog door een van de ramen gekeken worden en het was direct raak. In de loods stond de gestolen touringcar met een geschatte waarde van zo’n 400.000 euro.

De deur werd daarop opengebroken en naast de touringcar bleek in de loods nog een gestolen Mini Cooper te staan. Ook vond de politie gestolen kentekenplaten. Alle reden voor verder onderzoek op het terrein. In een andere loods werden nog eens zeven splinternieuwe auto’s aangetroffen met een

totale waarde van enkele tonnen. De wagens zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig, net als diverse kentekenplaten die ook daar werden gevonden.

De politie onderzoekt de herkomst van de auto’s en is een onderzoek begonnen. Er wordt onder meer met de verhuurder van de loodsen gesproken. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

  • De politie vindt gestolen touringcar en andere gestolen auto’s.

Een reactie plaatsen

css.php