Opmerkelijk verslag geeft aanleiding tot bezorgdheid over slechte luchtkwaliteit in de Londense metro

Opmerkelijk verslag geeft aanleiding tot bezorgdheid over slechte luchtkwaliteit in de Londense metro

Er zijn nieuwe zorgen over de luchtkwaliteit in de Londense metro nadat onderzoekers ontdekten dat de concentratie van deeltjesverontreiniging in metrostations tot 30 keer hoger was dan naast drukke wegen in de hoofdstad.

Luchtvervuilingsdeskundigen hebben gevraagd om meer analyse van de mogelijke schadelijke effecten van de deeltjes in de Londense ondergrondse.

In een recent rapport waarschuwde de ‘Commissie medische gevolgen van luchtverontreinigende stoffen (COMEAP)’ van Transport for London (TfL): “Gezien het sterke bewijs dat zowel de blootstelling op lange als op de korte termijn aan deeltjesvormige verontreinigende stoffen in de lucht schadelijk is voor de gezondheid, is het waarschijnlijk dat er een gezondheidsrisico bestaat.”

Uit tests bleek dat de Northern Line de hoogste concentratie PM2.5 (minuscule deeltjes) had met de lucht op perrons in station Hampstead – het diepste op 60 meter onder het maaiveld – als kampioen met een gemiddelde van 492 microgram per kubieke meter (μg/m3) lucht, vergeleken met een jaargemiddelde van 16 μg/m3 voor een monitoringsysteem langs een belangrijke hoofdwed in de Britse hoofdstad.

Volgens het rapport wordt de London Underground meer getroffen dan enig ander metrosysteem vanwege zijn leeftijd en de diepte van de metrotunnels. Passagiers worden in de metro in een uur blootgesteld aan dezelfde concentratie van deeltjes dan als een volledige dag boven de grond, vond de commissie. De commissie zei dat verder onderzoek nodig was naar de giftigheid van het door metroreizigers ingeademde stof. TfL heeft de aanbevelingen in het rapport aanvaard en zal verdere monitoring en testen van stofmonsters uitvoeren.

  • Opmerkelijk verslag zorgt voor bezorgdheid over slechte luchtkwaliteit in de Londense metro.

Een reactie plaatsen

css.php