TCA gaat in zee met all-in-one reis-app Tranzer

TCA gaat in zee met all-in-one reis-app Tranzer

De Taxicentrale Amsterdam (TCA), de leidende Amsterdamse taxicentrale, is een samenwerking aangegaan met de Nederlandse (MaaS-achtige) reis-app Tranzer. Met de app is het mogelijk om te reizen met verschillende vormen van openbaar vervoer, zonder dat daar een OV-chipkaart, klantenkaart of andere apps voor nodig zijn. Tranzer maakt het mogelijk vooraf de reis volledig te plannen, te boeken en in een keer te betalen via iDeal of creditcard.

Door de samenwerking kunnen gebruikers van Tranzer voortaan ook gebruikmaken van de 1.500 taxi’s van TCA in en rond Amsterdam. Door de spreiding over het stadsgebied zorgt TCA in de meeste gevallen voor een taxi binnen 5 minuten. Alle aangesloten chauffeurs zijn zelfstandig ondernemer, volledig gecertificeerd en hebben een TCA-cursus doorlopen. Zo voorziet TCA-taxireizigers van veilig en vertrouwd Amsterdams taxivervoer.

In Tranzer heeft TCA een partner gevonden die bijdraagt in het zo eenvoudig en transparant mogelijk reizen. “Het is een innovatieve oplossing die in één overzicht de snelste en goedkoopste reisopties weergeeft. Gebruikers van de app kunnen van tevoren de ritprijs inzien en betalen en komen zo ook niet voor verrassingen te staan”, aldus TCA-directeur Hedy Borreman.

De reis-app is in december vorig jaar door Tranzer op de markt gebracht. De Nederlandse innovatie ontving al snel een Europese prijs voor Best Smart City Initiative. Naast TCA hebben vervoerders als Connexxion, RET, NS, GVB en EBS zich inmiddels al aangesloten bij Tranzer. Tranzer wil ook uitbreiden buiten de Nederlandse grenzen, door samen te werken met KLM, WeChat, NS Internationaal en vele andere vervoerders in Europa.

  • TCA gaat in zee met Tranzer – een MaaS-achtige brede vervoersapp.

Een reactie plaatsen

css.php