Vertraagt de ‘shutdown’ de beursgang van Uber en Lyft?

Vertraagt de ‘shutdown’ de beursgang van Uber en Lyft?

De beursplannen van Uber Technologies en rivaal Lyft lopen wellicht vertraging op door de shutdown van de Amerikaanse overheid. Volgens persbureau Bloomberg moeten de bedrijven, die elk een taxi-app hebben, hierdoor langer wachten op een reactie van de Amerikaanse autoriteiten op hun aanvragen voor een beursnotering in New York.

Uber zou graag in het eerste kwartaal van dit jaar naar de beurs willen gaan. Beide bedrijven – die weigerden commentaar te geven op de mogelijke vertraging – zijn in een ‘beursgangrace’ verwikkeld. Lyft was net even eerder zijn beursgang aan te melden dan grote broer Uber. De waardering van Uber ligt tussen 90 en 120 miljard dollar. De waardering van Lyft is slechts een fractie daarvan.

Beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) stelde voordat de shutdown van kracht werd partijen nog te hebben aangemoedigd om aan te dringen op een versnelde afhandeling van lopende aanvragen. Dat laatste zou in zeker een dozijn gevallen daadwerkelijk zijn gebeurd.

In de Verenigde Staten zitten veel ambtenaren echter nog altijd thuis. Breekpunt in het overleg over het beëindigen van de shutdown blijft de bouw van de muur op de grens met Mexico. President Donald Trump wil daar miljarden voor uittrekken in de begroting. Maar de Democraten voelen er niets voor hieraan zoveel geld te spenderen.

  • Vertraagt de ‘shutdown’ de beursgang van Uber en Lyft?

Een reactie plaatsen

css.php